Bine aţi venit pe Gabriela Drăgoi Online, site dedicat talentatei gimnaste Gabriela Drăgoi.
Gabriela a câștigat medalia de bronz împreună cu echipa la Jocurile Olimpice de la Beijing în 2008 în finala pe echipe și medalia de aur cu echipa la Campionatele Europene din 2008. Gabriela este medaliată cu bronz și la Campionatele Europene din 2009 în finala la bârnă iar mai târziu în acel an mai cucerește o medalie de bronz la aparatul ei favorit, bârna, și la Grand Prix-ul de la Glasgow 2009. Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Gabriela!

Gabriela Drăgoi Online acum și pe Facebook!

O șansă în plus

Mai sunt doar 5 luni până la Olimpiada de la Londra (27 iulie – 12 august) şi una dintre cele mai valoroase sportive ale României, Ana Porgras, s-a retras din activitate, invocând motive personale. O dispariţie curioasă şi cu multe semne de întrebare din peisajul gimnasticii, dar care face ca lupta pentru locul lăsat liber de Porgras la lotul olimpic să fie şi mai acerbă. Va fi o cursă de lungă durată pentru biletele de Londra, la startul căreia s-au aliniat şi cele 2 buzoiene, Daniela Andrei şi Gabriela Drăgoi. Nu va fi uşor, ambiţia şi dorinţa de a ajunge la cel mai mare eveniment al plane­tei fiind enormă, toate cele 10 componente ale lotului olim­pic plecând cu şanse egale.


Prima selecţie, dar şi primul examen va fi Campionatul European din 9-13 mai, găzduit de Belgia (Bruxelles), elevele antrenorilor Mariana Bitang şi Octavian Bellu fiind extrem de motivate după stagiul de pre­gătire efectuat în Franţa. “Pentru cele 2 gimnaste de la Bu­zău, dar şi pentru celelalte, acest Campionat European poate fi rampa de lansare pentru Jocurile Olimpice. Spun acest lucru, având în vedere, cu părere de rău faţă de sportiva Ana Porgras, care de curând şi-a anunţat retragerea. Este o pierdere mare a lotului olimpic de gimnastică artis­tică, dar avem toate speranţele ca în locul ei să fie promovată una dintre gimnastele de va­loare din lot”, a declarat Dra­goş Bârzu, directorul CSS Bu­zău.
La ultimele competiţii majore din 2011, Campionatul European şi Campionatul Mondial, Buzăul a fost reprezentat doar de Daniela Andrei, Gabi Drăgoi venind în acea perioadă după o accidentare urâtă, perioada de refacere şi reintegrare în sânul lotului fiind una greoaie.


În prezent, ambele gimnaste sunt pregătite pentru competiţii, iar Gabi Drăgoi, având în spate experienţa a­cumulată, este capabilă să participe la o altă Olimpiadă. Campionatul European constituie momentul decisiv pentru îndeplinirea acestui obi­ectiv pentru cel 2 sportive buzoiene.


Articol scris de Maria Radu în Strada de Buzău
Postat în 19 ianuarie 2012
Nume:
E-mail: (optional)
Zâmbet: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

Control de Spam: Pentru a confirma că nu eşti un spammer, scrie "hello" în secţiunea de mai jos (fără ghilimele).

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsCondiții de Utilizare / Webmaster: Monagym / Găzduit de către: Hermon.net